Conform ultimelor date, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut marți 07 iulie 2020 ca există “dovezi emergente” despre răspândirea noului coronavirus prin aer. Transmiterea virusului prin secreții respiratorii sub forma de picături (> 5 microni) sau aerosoli (<5 microni) pare să fie astfel foarte probabilă. Se cunoaște la acest moment că virusul viabil este detectat în aerosoli până la 3-4 ore după aerosolizare, până la 4 ore pe cupru, până la 24 de ore pe carton și până la 2-3 zile pe plastic și oțel inoxidabil.

Rezultatele indică faptul că transmiterea prin aerosoli a HCoV-19 este plauzibilă, deoarece virusul poate rămâne viabil în aerosoli mai multe ore și pe suprafețe până la zile.
Sistemul de purificare și filtrare a aerului RevolveAir, unic în Romania, permite filtrarea aerului la un nivel ridicat şi inhibă bacteriile sau virusurile aeropurtate, cu eficiențe demonstrate de studii între 95 și 99.8%.

Tehnologia de dezinfecție a aerului cu plasmă prin metoda ionizării bi-polare produce un bio-climat natural bogat în ioni de oxigen pozitivi şi negativi. Ionii negativi conțin un electron suplimentar, în timp ce ionilor pozitivi le lipsește un electron, ceea ce duce la o stare instabilă. În efortul de a se rentabiliza, acești ioni bipolari caută atomi sau molecule (bacterii, virusuri, etc) aflate în suspensie în aer sau de pe suprafețe pentru a realiza schimbul de electroni.

Procesul are ca rezultat neutralizarea eficientă a particulelor, bacteriilor și virusurilor, acestea fiind aglomerate de ionii care îi determină să se coaguleze în structuri mai mari care sunt reținute de filtrele performante ale echipamentului. Pe măsură ce se divizează pentru a se reproduce, bacteriile și celulele virusului se leagă cu ionii de oxigen și sunt distruse prin descompunerea structurii moleculare.

Soluțiile de filtrare și purificare RevolveAir sunt ideale pentru toate tipurile de incinte, mijloace de transport și spații deschise.